Dollár
392,71 Ft
Euró
406,85 Ft
Font
471,67 Ft
Bitcoin
16,899 $

Viharos széllökések vethetnek véget a jó időnek

Szivárvány zivatar után Pécs közelében 2020. június 29-én. MTI/Sóki Tamás
not image

Nagy Noel

2021. május 12. - 10:31

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdai előrejelzése szerint délnyugat felől tovább folytatódik a felhőzet-növekedés, amelynek több helyen záporok és zivatarok lehetnek az eredményei.

Az OMSZ szerint az északkeleti megyék úszhatják meg az egész napos felhőzetet, ott meglehetősen sokáig lehet napos az idő és csak késő délutántól, leginkább estétől fordulhat elő csapadék.

Soron kívül A Bizottság támogatja, hogy Magyarország megkapja a helyreállítási alap pénzeit

Beszámolójuk szerint a szél délnyugatira, míg Északnyugat-Dunántúlon északnyugatira fog fordulni a szerdai nap folyamán, valamint megélénkül, néhol megerősödik. A zivatarok környezetében pedig viharos széllökésekre is lehet számítani.

Várhatóan a legmagasabb nappali hőmérséklet a csapadékosabb nyugati tájakon 16-21, más helyeken pedig 22-28 fok között fog alakulni. Estére várható nagyobb lehűlés, akkor 12-19 fok közé hűl le a hőmérséklet.

Az előrejelzések szerint este erősen felhős, borult lehet az ég az ország több pontján, további záporokra és zivatarokra lehet számítani, akár eső kíséretében. Hajnalban a hőmérséklet 8-14 fok között alakulhat, a nyugatiak szeleket helyenként élénk lökések kísérhetik.

Szerda délelőtt várható időjárás országosan:

Forrás: OMSZ

Szerda délután várható időjárás országosan:

Forrás: OMSZ

Szerda este várható időjárás országosan:

Forrás: OMSZ