Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,964 $

Videón, ahogy átszelte az országot a Kossuth téren felállított 24 méteres fenyő

270 kilométert tettek meg vele, komoly feladat elé állítva a katasztrófavédelem és a honvédség munkatársait.

Budapest, 2023. november 27. Az ország karácsonyfája az Országház elõtt, ahol tûzoltók daruval állították fel 2023. november 27-én. A mintegy 24 méter magas, 80 centiméteres törzsátmérõjû, 5 tonnás fenyõ egy hajdúszoboszlói családi ház kertjébõl a katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendõrség munkatársainak közremûködésével érkezett meg a Kossuth Lajos térre. MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Mint ahogy arról már beszámoltunk, vasárnap délután Hajdúszoboszlóról indult útnak az ország fája, amely hétfőn már a Kossuth téren, egy óriási fenyőtalpban állt.

„A több mint 20 méter magas, 80 cm törzsátmérőjű, 5 tonnás tiszafenyő egy hajdúszoboszlói családi ház kertjéből kilenc óra alatt tette meg 270 kilométeres útját és érkezett meg vasárnapról hétfőre virradóra a Parlament elé” – írja közösségi oldalán az MKIF. Soron kívül Illegális gyógyszerszállítmányt kapcsoltak le Békésben

„Az adományozó, Hegedűsné Agárdi Zsuzsa és férje nagyon sajnálja, hogy ki kellett vágni a fát, de annak örül, hogy az ország karácsonyfájának választották és így a budapesti Kossuth teret díszíti” – tették hozzá.

A 40 éves faóriás szállítását a Magyar Honvédség biztosította, speciális járművei segítségével. A karácsonyfa a hagyományokhoz hűen Vízkeresztig, vagyis január 6-ig áll majd, ezt követően feldarabolják és rászoruló családoknak osztják szét a tűzifát.

A honvédség és az MKIF forgalomfigyelő kamerái egyaránt rögzítették a fenyőt szállító konvojt, amely minden probléma nélkül tette meg a hosszú utat. A videó az alábbi linken tekinthető meg.