Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,914 $

Megérkezett az Ország Karácsonyfája a Parlament elé

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője számolt be a részletekről hétfő reggel.

Fotó: Az ország karácsonyfáját állítják fel daruval tűzoltók az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2019. november 26-án. A mintegy 18-20 méter magas, 70 centiméteres törzsátmérőjű, 6-8 tonnás ezüstfenyőt a veszprémi Rábané Trombitás Irma ajánlotta fel. A karácsonyfa adventtől vízkereszt napjáig díszíti a teret. MTI/Mohai Balázs
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ahogy már megírtuk, a korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is megtörtént az Ország Karácsonyfájának kiválasztása: ezúttal egy hajdúszoboszlói fenyőfára esett a választás, amelyet 1983-ban ültetett a tulajdonosa.

A 24 méter magas, 80 cm törzsátmérőjű, közel 5 tonnás fenyő kiemelése komoly feladat volt, több órán keresztül tartott, mire a szállítójárműre helyezték. Végül pedig a katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével jutott el a fővárosba. Soron kívül Kizuhant az ötödik emeletről egy kisgyermek Csepelen

Kisdi Máté katasztrófavédelmi szóvivő az InfoRádióban erősítette meg, miszerint az Ország Karácsonyfája megérkezett a Kossuth térre. Jelenleg az Országház épülete előtt parkol, a tűzoltók pedig már meg is kezdték a faállítás előkészületeit – írja az Infostart.

„A helyszínre érkezik 15 tűzoltó 5 gépjárművel, a járművek között egy daruval; övé az első szerep, mivel meg kell kötözni a fát a dereka fölött, majd le kell emelni a szállító járműről” – részletezte a folyamatot Kisdi Máté.

Majd azzal folytatta: „Ezután lassú mozgással fogják beemelni abba a korábban kialakított talpszerkezetbe, amelyben állni fog vízkeresztig”. De arról is szót ejtett, hogy a fa feldíszítését már nem a tűzoltók végzik, az ő munkájuk a talpba állítással befejeződik. „A díszítést a parlament végzi” – tette hozzá.