Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,28 Ft
Euró
378,65 Ft
Font
441,65 Ft
Bitcoin
41,483 $

Kiderült, melyik fa lesz idén az Ország Karácsonyfája

A kiválasztott fát 1983-ban ültette a tulajdonosa, és az eltelt negyven év alatt körülbelül 24,5 méter magasra nőtt.

Fotó: Az ország karácsonyfája díszkivilágításban az Országház előtt, a Kossuth Lajos téren 2022. november 27-én. A 18 méter magas, több mint 3 tonna súlyú fenyő a Heves megyei Apcról érkezett a Kossuth térre. MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is megtörtént a Kossuth téren felállítandó Ország Karácsonyfájának kiválasztása – áll a parlament.hu oldalán megjelent közleményben. Hozzáteszik, már év elejétől folyamatosan érkeztek felajánlások az ország minden tájáról az Országgyűlés Hivatalához.

Mint írják, a beérkezett fényképek alapján idén 17 fenyőfát a helyszínen is megvizsgáltak, és alapos mérlegelés után hoztak döntést az Ország Karácsonyfájáról. Kifejtik, a megbízott szakembereknek többféle szempontot is figyelembe kellett venniük a kiválasztáskor. Soron kívül Orbán Viktor egykor hivatásos, fizetett Mikulás is volt

Így fontos volt a megfelelő nagyság és az arányos forma, a kellően dús lombozat, de a megközelíthetőség, az elektromos vezetékek közelsége, az emelődaru és a szállítójármű helyigénye, valamint az utaztatás viszontagságainak – kivágás, emelés, rögzítés – elviselése is.

Ez alapján idén egy hajdúszoboszlói fenyőfára esett a választás, amelyet 1983-ban ültetett a tulajdonosa, és az eltelt negyven év alatt körülbelül 24,5 méter magasra nőtt. Törzsátmérője 80 cm, súlya pedig több mint 5 tonna – szúrta ki a közleményt az Infostart.

Megjegyzik, a fa kivágásának, szállításának és feldíszítésének időpontjáról a későbbiekben adnak tájékoztatást. Aki szeretné megtekinteni a kiválasztott fát, a parlament.hu oldalán több fotót, valamint egy rövid videót is közzétettek.

Hiánypótló hűtőhasználati útmutatót állított össze karácsonyra a Nébih

Tudatos hűtőhasználattal érdemes küzdeni az élelmiszerpazarlás ellen.