Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,147 $

Újabb videón mutatta be emberfeletti küzdelmét Karsai Dániel

Egyben azt is, hogy miért kell továbbra is foglalkozni a társadalmi párbeszéddel, amit elindított.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Karsai Dániel volt alkotmányjogász betegségét megelőzően is számtalan alkalommal látható volt a képernyőn, ám miután kiderült, hogy ALS-ben, vagyis gyógyíthatatlan izomsorvadásban szenved, már egészen más megvilágításban láthattuk ők a médiában.

A 47 éves ügyvéd két évvel ezelőtt még küzdősportolt, túrázott, élte azt az életet, olyat, amit egy fiatal, életerős férfi élhet. Betegsége azonban mindent megváltoztatott, a gyors előrehaladású kór miatt pedig mostanra mozgásképtelenné vált, és ma már csak gyomorszondával tudják őt táplálni.

Karsai Dánielt abban az állapotban láthatjuk legújabb tiktok-videójában, amibe ő maga soha nem akart kerülni. A hazai törvények azonban nem tették lehetővé, hogy aktív eutanáziával fejezze be életét, a saját döntése szerint – ugyanis az ALS bár a testet leépíti, a tudatot mindvégig tisztán hagyja.

Hiába ment el – már betegen – Strasbourgig, idehaza nem sikerült érvényesíteni akaratát. Küzdelme azonban korántsem volt hiábavaló, hiszen széleskörű társadalmi párbeszédet indított el az életvégi döntéssel kapcsolatosan, sokak egyetértését és tiszteletét kiváltva.

Karsai ügye mindenki ügye, hiszen bárki, bármikor kerülhet ilyen helyzetbe, és bár ő már nem hozhat döntést saját életének befejezéséről, a jövőben talán születhet egy olyan törvénykezés, ami tiszteletben tartja mind a vallást, mind pedig az egyéni elhatározást. Ebben segíthet testvére, Péter is, aki tovább folytatja majd a harcot.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.

Vitézy Dávid pillanatok alatt rakta helyre Karácsony Gergelyt

Vitézy Dávid is belelendült a budapesti kampány hajrája előtt, ami még sokba kerülhet Karácsony Gergelynek, miközben Szentkirályi Alexandra sem kíméli Budapest főpolgármesterét.