Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,95 Ft
Euró
394,02 Ft
Font
468,10 Ft
Bitcoin
64,137 $

Veszélyeztetett állatok védelmére fordítják pénzüket a Gamestop részvényein meggazdagodó amatőr befektetők

A WallStreetBets Reddit-alfórum tagjai a tőzsdén szerzett vagyonukat veszélyeztetett állatfajok, többek között elefántok, teknősök és gorillák védelmére ajánlották fel.

...svg content...Illusztráció / Pixabay
Greenbox
Author image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A Guardian beszámolója szerint a Reddit befektetési tanácsadói alfórumának tagjai többszázezer dolláros adományt küldtek világszerte konzervációs szervezeteknek, akiknek nagy szüksége volt erre az adományra.

A pénzt az év elején a Gamestop nevű játékáruházlánc részvényeinek tömeges vásárlásával szerezték meg, amivel feljebb tolták a részvényárakat, majd szándékosan nem váltak meg azoktól, hogy kiszúrjanak a nagy befektetőcégekkel, akik a részvények árának csökkenésére fogadtak. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

A legnagyobb haszonélvezői a dolognak a gorillák lesznek, köszönhetően a pár éve elhunyt Harambe mémmé váló történetének. A Dian Fossey Gorillaalapítvány egy átlagos hétvégén 20 gorillát „ad örökbe”, szombat óta azonban több mint 3500-at, 350 ezer dollár értékben, sokat kitalált nevek mögé bújó adományozók részéről, akik nem egyszer befektetőcégeket gyaláztak megjegyzésben.

A kongói Virunga Nemzeti Parkban és az Aspinall Alapítványnál is fogadtak örökbe gorillákat, míg a kenyai elefántmentő egyesület, a Sheldrick Wildlife Trust egy váratlan, hárommillió forintos adománnyal gazdagodott.