Veszélyeztetett állatok maradványainak megvásárlásáért ítéltek börtönbüntetésre egy férfit

Fotó: Unsplash/Simon Greenwood
not image

Kornis Vivien

2021. június 28. - 18:15

Szabadságvesztésre ítéltek egy floridai férfit múlt héten veszélyeztetett állatok tetemei részeinek megvásárlásáért.

Steven Phillip Griffint egy év és egy hónap börtönbüntetésre ítélték, miután novemberben bűnösnek vallotta magát veszélyeztetett állatok maradványainak beszerzésében és szállításában. Büntetését egy szövetségi büntetés-végrehajtási intézetben kell letöltenie.

A 36 éves férfit 2019 májusában tartóztatták le, miután fedett nyomozók csapdájába besétálva környezet- és állatvédelmi különleges ügynökökkel szervezett meg egy találkozót. 

Griffin két szélesszájú orrszarvú-szarvat, négy elefántagyart, egy afrikai oroszlán-koponyát és három leopárd-koponyát szeretett volna megvásárolni, és mindezért 9750 dollárt, vagyis csaknem 2 millió 900 ezer forintot fizetett volna. 

A New York Post beszámolója szerint a találkozót megelőző két évben a floridai férfi többször tárgyalt egy fedett ügynökkel az üzlet létrejöttének érdekében. 

Griffin a nyomozónak elmondta, hogy különböző állati részeket gyűjt, többek között koponyákat és teljes csontvázakat, gyűjteményéről pedig fényképet is küldött az ügynöknek.

A találkozó után a hatóságok a férfi Tampa Bay-i otthonában házkutatást végeztek, ahol állati maradványokat, fegyvereket és lőszert foglaltak le.

Griffin illegális fegyver- és lőszerbirtoklásban is bűnöseknek valotta magát, hiszen elítéltként ezt nem tehette volna meg.