Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

F1 2022: Verstappen ütközése Hamiltonnal a Brazil Nagydíjról (videó)

Fotó: Max Verstappen, a Red Bull holland (b) és Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brazil Nagydíján a Sao Pauló-i Interlagos pályán 2022. november 13-án. MTI/EPA/EFE/Sebastiao Moreira
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A két bajnok összeütközött egymással a Brazil Nagydíj rajtját követően, ami miatt rendesen egymásnak ugrottak a szurkolók a közösségi médiában.

Lewis Hamiltonnak még mindig öt címmel van többje a vitrinjében, mint Max Verstappennek, de lehetséges, hogy a holland hamarosan közelebb kerülhet. Sok mindennek kellene összejönnie ahhoz, hogy egyáltalán beállítsa a rekordot, ugyanakkor az F1-ben nincs lehetetlen.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

Amikor Michael Schumacher hétszeres világbajnok lett, senki nem gondolta volna, hogy lesz, aki ezt a rekordot egyáltalán megközelítheti. Hamilton tavaly rettentő közel járt ahhoz, hogy a nyolcadik trófeáját is behúzza.

Végül Verstappen lett a befutó, aki idén nagyon korán eldöntötte a bajnokság sorsát. Ettől független újabb és újabb éles csatákat láthatunk, többek között Verstappen és Hamilton között, akik túl közel kerültek egymáshoz Interlagosban.

Nem voltak egymástól messze a rajtnál vasárnap, így benne volt a pakliban, hogy akár össze is ütközhetnek. Végül a Mercedes és a Red Bull egymásnak rohant, ami anyagi kárral is járt, mindketten kieshettek volna.

Egyik világbajnok sem volt elégedett azzal, amit látott, sok nem kellett hozzá, hogy a rajongók egymásnak essenek a közösségi médiában. Nagy szócsata alakult ki közöttük, egyesek igencsak indulatosan reagáltak, és Verstappent tartották hibásnak.