Visszatérhetnek a vékony 12 hüvelykes MacBookok

Illusztráció/MacRumors
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 11. - 13:17

Az Apple közvélemény-kutatással kívánja felmérni, van-e lehetőség abban, hogy a felhasználók számára ismét 12 colos kijelzővel ellátott laptopokat gyártsanak.

Az Apple még 2015-ben jelentette be a 12 hüvelykes, szuperkönnyű és vékony notebookokat, amelyek ventilátor nélküli kialakítást kaptak, és Intel processzorral lettek felszerelve.

A kezdőárukat 1 299 dollárban határozták meg, és bár óriási népszerűségnek örvendtek, végül 2019-ben befejezték a gyártásukat, helyüket pedig a valamivel nagyobb, Retina Display panellel ellátott MacBookok Airek vették át.

A MacRumors értesülései szerint az Apple-felhasználóknak nemrégiben különféle speciális felméréseket küldött ki a cupertinói techóriás, melyben arról szerettek volna többet megtudni, rejlik-e potenciál a 12 colos MacBookok feltámasztásában.

Habár többen a kényelmes, valamivel robusztusabb dizájnt preferálják, kétség sem férhet ahhoz, hogy lenne piaca továbbra is az ultravékony, 12 hüvelykes laptopoknak, bár igaz, hogy a trónról nehezen tudnák letaszítani velük a konkurenciát.

Más kérdés, hogy az Apple saját fejlesztésű M-lapkakészleteivel sokkal jobban megoldható a hűtés, így nem kell a felforrósodástól tartani, miközben brutális teljesítményre lehetnek képesek ezek az új laptopok.

Hogy végül mit hoz a jövő, az csakis ezen a közvélemény-kutatáson múlik – könnyen elképzelhető, hogy változtatnak üzleti stratégiájukon Tim Cookék, bár ezt egyetlen hordozható számítógépért cserébe nem biztos, hogy megteszik.