Dollár
429,75 Ft
Euró
421,24 Ft
Font
477,30 Ft
Bitcoin
19,361 $

Varga Judit: A magyar kormány a kezdetektől fogva ellenezte a gázembargót

Fotó: Facebook/Varga Judit
not image

Takács Petra

2022. augusztus 13. - 08:41

Varga Judit igazságügyi miniszter is azt látja, hogy egyre többen eszmélnek fel bizonyos dolgokra az orosz szankciók kapcsán.

A magyar jobboldal és baloldal között nincs egyetértés, többek között az orosz szankciók kapcsán sem. A több oldala szakadt baloldaltól például Márki-Zay Péter azt mondja, Orbán Viktor miniszterelnök nem mondott igazat, mert igenis működnek a szankciók.

Soron kívül Muri Enikőnek annyit sem ér Hódi Pamela, mint egy üres szemeteszsák

A magyarok többsége közben azt látja, hogy egyre magasabbak az árak, és ez csak rosszabbnak ígérkezik. Nemigazán látják, hogy működnének ezek az orosz szankciók, helyette Európa lakosságának egy része igencsak komolyan aggódik az infláció miatt.

Karácsony Gergely főpolgármesternek is van egy elmélete a jelenlegi helyzetről, de azt is jól látni, hogy az országok közül elkezdek beállni a sorba, és igazat adnak például annak is, hogy helyes döntés volt kihagyni az orosz gázimportot a szankciókból.

Így tett nemrég a német kancellár is, ami kapcsán Varga Judit igazságügyi miniszter is reagált. A Facebook oldalán emlékezett meg a kancellár szavairól, hozzátéve, hogy a magyar kormány már a kezdetektő fogva ellenezte a gázembergót.

„A magyar kormány a kezdetektől fogva ellenezte a gázembargót. Most a német kancellár is beismerte, hogy helyes döntés volt kihagyni az orosz gázimportot a szankciókból.” – említette meg a Facebook oldalán Varga.