Dollár
428,40 Ft
Euró
423,53 Ft
Font
483,35 Ft
Bitcoin
20,158 $

Márki Zay azt mondta, Orbán hazudott, mert működik az oroszok elleni szankciós politika

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök a tárgyalásukat követően tartott sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án. MTI/Máthé Zoltán
not image

Takács Petra

2022. augusztus 11. - 18:23

Míg Orbán Viktor miniszterelnök azt mondja, nem működik az orosz szankciós politika, addig Márki-Zay Péter ennek az ellenkezőjét állítja.

Márki-Zay Péter még csak megszorongatni sem tudta Orbán Viktort a választásokon, óriási kudarc volt ez a baloldal és az ellenzéki összefogás részéről. Sokat nem kellett várnia, egyre többen kezdték el harsogni, hogy Zay az egyik fő hibás, mert olyan nyilatkozatai voltak, amik ronthatták az esélyeket.

Márki-Zay az utóbbi időben ismét igen hangosan kezdett el reagálni az ügyekre, látván a gazdasági helyzetet, és azt, hogy Oroszország továbbra sem állt le a támadásokkal Ukrajnában, miközben az Európában élők nagy része már érzi a válságot.

A magyarok sem kivételek, a fizetések többsége nem növekszik egyenesen arányosan az élelmiszerárakkal, plusz itt van az új rezsi, már aki túllépi a limitet, mert azok adott esetben sokkal többet is fizethetnek.

„Orbán Viktor Tusványoson azt merte hazudni, hogy az Oroszország elleni szankciós politika, amelyet ő ugyan megszavazott az Európai Unióban, nem működik.” – kezdte az újabb heves posztját Márki-Zay a Facebookon.

„A valóság azonban az, hogy a szankciók működnek, ráadásul ez a legbékésebb út a Nyugat részéről, hogy rávegyék Putyint, fejezze be a háborút, az atomerőművek lövetését, a hadifoglyok kínzását, a gyilkolást.”

„Ha a fiatalokat gyászoló orosz anyák nem tudják meghátrálásra kényszeríteni Putyint, akkor majd a munkanélküliség által sújtott, éhező, a középkori technológiába vissza süllyedő társadalom többsége unja majd meg, hogy Orbán Viktor véreskezű diktátor barátját hatalomban tartsa. Magyarország elkötelezett tagja kell legyen a NATO-nak, hazánk biztonságát és szuverenitását ugyanis az északatlanti szövetség garantálja.”