Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,82 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,86 Ft
Bitcoin
60,307 $

Megszületett a nagy döntés Szoboszlai bajnokságában a rengeteg vitát kiváltó VAR-ról

Szavaztak a Premier League-ben szereplő klubok, így megszületett a nagy döntés a VAR-ról, ami számos kritikát kapott az évek során.

...svg content...Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egyre több ligában használják a VAR-t, a videóbírós technológiát, mely kapott hideget-meleget az évek során. Számos olyan döntés született, ami erősen megkérdőjelezhető volt, de utólag azokat már nem lehetett visszavonni. Az angol bajnokságban is volt erre példa, és nem egy edző legszívesebben a kukába dobta volna a rendszert.

A rengeteg kritika, támadás és ellenszenv miatt az a döntés született, hogy szavazást indítanak a VAR használatáról a Premier League-ben. A szavazás lezajlott, és a klubok végül úgy döntöttek, hogy megtartják a VAR-t. Ahogyan Fabrizio Romano is fogalmazott, a döntés megszületett, tehát nem törlik a VAR-t. Soron kívül Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

A Premier League 20 klubja közül 19 szavazott amellett, hogy tartsák meg a VAR-t, és mindössze 1 klub kérte a rendszer törlését. A Wolverhampton volt az a bizonyos csapat, akik belementek volna a VAR elhagyásába, de ezzel a tervükkel egyedül maradtak.

Abban is egyetértettek a klubok, hogy a játék és a szurkolók érdekében fejlesztésekre van szükség ezen a területen. Szoboszlai Dominik klubja, a Liverpool is szavazott, ahol már az új edző dolgozik, aki alig várja, hogy megtartsa az első edzéseket. A teljes keretre azonban még várnia kell az Európa-bajnokság miatt.