Vajon milyen játék lesz a Halo Infinite?

Flickr/instacodez
not image

Borbély Fanni

2021. március 2. - 05:40

Milyen játék is lesz a Halo Infinite? A kérdésre egyelőre nem sok választ találni, Joseph Staten azonban most megosztotta saját válaszát a kérdésre.

Staten egy blogbejegyzésében mondta el, hogy ő maga is feltette magánka ezt a kérdést, mikor tavaly ősszel csatlakozott a Halo Infinite fejlesztő csapatához. Most azonban, hogy már Staten maga is játszott a játékkal, már érti miről is van szó, véleménye szerint pedig a Halo Infinite egy olyan játék lesz, mely minden eddgiinél nagyobb szabadságot nyújt majd a játékosoknak.

A Halo Infinite nem éppen egy nyílt világú játék, sokkal inkább egy sandbox shooter kategória, melyet arra terveztek, hogy a játékosok rendkívül erősnek érezzék magukat a játékban és szabadon felfedezhessék a benne rejlő lehetőségeket.

Staten szerint az Infinite világa hihetetlenül nagy, hatalmas zónái pedig zökkenőmentesen képesek kapcsolódni egymáshoz, olyan küldetésekkel, melyek arra csábítanak, hogy a fő történetszál helyett mozduljunk el a mellékküldetések felé.

Staten azt is elmondta, hogy távolról úgy tűnhet, mintha egy nyílt világú játékot terveznének, ez azonban valójában nem így van. Egy olyan Halo játékon dolgoznak, ahol a fejlesztők célja az, hogy egy olyan sandbox shooter játékot rakjanak össze, melyben a legjobb színészekkel azonosulhatunk egy rendkívül részletgazdag sci-fi környezetben.

A GameSpot azt írja, az Infinite-ben nem fognak komolyabb hangsúlyt fektetni a a játékban található vadállatok vadászatába, helyette inkább egy olyan RPG-re számíthatunk, melyben a játék célja, hogy a játékosok mihamarabb a legjobb szuperkatonává váljanak, tehát az Infinite inkább a stratégiai játékmenetet fogja előtérbe helyezni.

Összefoglalva tehát, a Halo Infinite várhatóan a valaha volt legnyitottabb és legtöbb küldetéssel teli Halo játék lesz, egy olyan játék, melynek elkészítéséről 20 évvel ezelőtt még álmodni sem mertek a fejlesztők. A Halo Infinite várhatóan 2021 őszén jelenik majd meg Xbox One, Xbox Series X/S és a PC platformokra, továbbá a Game Pass része lesz, a multiplayer azonban ingyenesen játszható lesz.