Dollár
419,19 Ft
Euró
406,17 Ft
Font
455,17 Ft
Bitcoin
18,975 $

Vadonatúj okosóra fejlesztésébe kezdett a Samsung

not image

Kulcsár Péter

2021. március 4. - 10:55

Néhány hete az egyik bennfentes szivárogtatótól megtudhattuk, hogy a dél-koreai gyártó egy Wear OS operációs rendszer által működtetett okosórán dolgozhat.

A szivárogtató szerint a Samsung kukába dobhatja a Tizen OS-t, helyette pedig a Wear OS rendszerét építheti majd be a következő generációs okoseszközeibe – olvasható az XDA weboldalon.

Soron kívül Karbantartás miatt több helyen nem lesz gáz Nógrádban, a helyiek nem örülnek

Habár a Tizen OS nem biztos, hogy végleg kikerülhet a jövőben a dél-koreai techóriás kínálatából, egyre több bizonyíték látott napvilágot arról, hogy egy új operációs rendszer válthatja fel.

A Galaxy S20 kernel forráskódjának elemzése során az XDA-fejlesztő rájött, hogy egy “Merlot” kódnévre hallgató készüléken dolgozhat a Samsung, amely a Google Wear OS-ét használhatja.

Az eszközt a nemrég piacra dobott Galaxy Watch3 mellett említik, ami korábban “Noblesse” álnéven futott.

Jelenleg az információk eléggé szűkösek, azonban abban reménykedünk, hogy nemsokára további részletekre derülhet fény az egészen impozánsnak ígérkező okosóra kapcsán, ami felveheti a versenyt az Apple hasonló készülékeivel.

Érdekes lesz megfigyelni, miként tervezi végrehajtani a Samsung a Wear OS-re történő átállást – az sem elképzelhetetlen, hogy a Google operációs rendszere a Tizen OS portfóliója mellett futhat majd párhuzamosan.