Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,959 $

Vadonatúj okosóra fejlesztésébe kezdett a Samsung

Néhány hete az egyik bennfentes szivárogtatótól megtudhattuk, hogy a dél-koreai gyártó egy Wear OS operációs rendszer által működtetett okosórán dolgozhat.

Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A szivárogtató szerint a Samsung kukába dobhatja a Tizen OS-t, helyette pedig a Wear OS rendszerét építheti majd be a következő generációs okoseszközeibe – olvasható az XDA weboldalon.

Habár a Tizen OS nem biztos, hogy végleg kikerülhet a jövőben a dél-koreai techóriás kínálatából, egyre több bizonyíték látott napvilágot arról, hogy egy új operációs rendszer válthatja fel. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

A Galaxy S20 kernel forráskódjának elemzése során az XDA-fejlesztő rájött, hogy egy „Merlot” kódnévre hallgató készüléken dolgozhat a Samsung, amely a Google Wear OS-ét használhatja.

Az eszközt a nemrég piacra dobott Galaxy Watch3 mellett említik, ami korábban „Noblesse” álnéven futott.

Jelenleg az információk eléggé szűkösek, azonban abban reménykedünk, hogy nemsokára további részletekre derülhet fény az egészen impozánsnak ígérkező okosóra kapcsán, ami felveheti a versenyt az Apple hasonló készülékeivel.

Érdekes lesz megfigyelni, miként tervezi végrehajtani a Samsung a Wear OS-re történő átállást – az sem elképzelhetetlen, hogy a Google operációs rendszere a Tizen OS portfóliója mellett futhat majd párhuzamosan.