Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,77 Ft
Euró
381,48 Ft
Font
445,23 Ft
Bitcoin
43,498 $

Érdekes információkra derült fény az új Apple Watch okosórák kapcsán

A cupertinói techóriás a következő generációs Apple Watchokkal kapcsolatban egy teljesen új szabadalmat védetett le, ami arra enged következtetni, hogy a modellek komoly ráncfelvarráson eshetnek át.

Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az amerikai szabadalmi hivatalba beadott dokumentum alapján az Apple okosórája sokkal vékonyabb lehet, mint az előző készülékek.

Mindezt úgy érhették el, hogy a haptikus visszajelzésért felelős erőforrást eltávolították az eredeti helyéről. Soron kívül Akár mínusz 11 fok is lehet éjszaka

Mivel a teljes élményhez elengedhetetlenül fontos ez a funkció, ezért a felhasználói élmény maximalizálása céljából nem vették ki az eszközből a visszajelzést, csupán áthelyezték az akkumulátorba.

A mozgó akkumulátor komponens névre keresztelt szabadalomnak köszönhetően lényegében azt érték el, hogy az akkumulátor egyben a haptikus visszajelzést is támogatja, így két szenzor helyett egyre korlátozták a működést, megspórolva ezzel egy csomó helyet a készülékben.

A vibrációs motor eltávolításával és a helyspórolással sokkal nagyobb üzemidőt tudnak majd garantálni, hiszen az aksi ezzel párhuzamosan nagyobb lett.

Gyártási szempontból szintén előnyösebbé vált így az Apple Watch, mivel jóval egyszerűbb összeszerelni, ezáltal további pénzt takaríthatnak meg a munkálatokkal. Természetesen a szabadalom nem jelenti egyből, hogy a kommersz változatban is megjelenhet a megoldás, azonban a korábbi évek tapasztalataiból kiindulva lehetséges a technológia implementációja.

Varga Mihály: jövő hétfőn indul a villámgyors azonnali online értékpapírszámla-nyitás

Ezzel párhuzamosan megújul a Webkincstár és MobilKincstár alkalmazás is.