Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,335 $

Vadonatúj első világháborús játék érkezik PS5-re

Fotó: M2H
Smart
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Battlefield 1 óta nem láthattunk annyira valósághű FPS-t, amely realisztikusan átadta volna az első világháborúban harcoló katonák napi szintű megpróbáltatásait.

Az M2H és a Blackmill Games stúdiók hivatalosan is bejelentették az Isonzo névre keresztelt alkotásukat, amely a népszerű WWI Game Series sorozat következő epizódjaként érkezik konzolokra és PC-re is.

Soron kívül Megszöktek a börtönből, majd elmentek palacsintázni: a vendégek buktatták le őket

Az Isonzo az olasz fronton játszódik, és elődjeihez hasonlóan lélegzetelállító részletességgel mutatja be az akkori hadszínteret. Az M2H alapítója, Matt Hergaarden elmondta, nagyon izgatott, hiszen a játékosok egy olyan élményben részesülhetnek hamarosan, amilyet az első világháború kapcsán még egyszer sem élhettek át.

Haargarden hozzátette, az Isonzót teljesen új játékmeneti mechanikával látták el, ezáltal sokkal immerzívebb gameplay-re számíthatunk, miközben az olasz hadsereg nekifeszül az Osztrák-Magyar Monarchia katonáinak.

A csaták főként az Alpokban játszódnak, így hegyekben és völgyekben, valamint idilli, festői környezetben vívhatjuk meg az első világháború kulcsfontosságú ütközeteit. Lesz egy teljesen új, úgynevezett offenzív játékmód is, amellyel a klasszikus FPS-eknél megszokott lendülettel veselkedhetünk neki az ellenségeknek.

Mind a Verdun, mind a Tannenberg fantasztikus játékok voltak, ezért kétség sem férhet ahhoz, hogy az Isonzo is ki fogja szolgálni a rajongók kegyeit, így attól egészen biztosan nem kell tartanunk, hogy elszúrnák a játékot a fejlesztők.

Az Isonzo PS5-ön kívül Xbox Series X/S-re, PS4-re, Xbox One-ra és PC-re is megjelenik majd, pontos dátumról azonban a bemutatón nem esett szó.