Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,82 Ft
Euró
392,02 Ft
Font
466,76 Ft
Bitcoin
58,008 $

Vád alá helyezték a férfit, aki nyolc illegális bevándorló haláláért felelős

Életfogytig tartó börtönbüntetés vár egy texasi férfira, aki egy mexikói határ menti város közelében, egy nagy sebességű, 80 kilométeres rendőrségi üldözés során vezetett egy kisteherautót, amely nyolc illegális bevándorló halálát okozó frontális balesettel végződött.

...svg content...Fotó: Flickr/montoyar
Külföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A texasi nyugati körzet amerikai ügyvédi irodája szerint a 24 éves osztrák Sebastian Tovart a szövetségi bíróságon szerdán vád alá helyezték az illegális bevándorlók szállítása, és halált okozó gondatlan közúti veszélyeztetés miatt.

Tovar egy barna színű teherautót vezetett hétfőn Del Rio közelében, amikor a texasi közbiztonsági minisztérium katonája megpróbálta megállítani gyorshajtás miatt. Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

A szövetségi ügyészek elmondták, ezek után Tovar nem volt hajlandó lehúzódni, ezt követően egy nagyjából 80 kilométeren át tartó üldözés vette kezdetét, ahol Tovar elérte a 100 km/h-s sebességet is.

A Tovar által vezetett teherautó ezután frontálisan ütközött egy másik teherautóval, egy fehér Ford F-150 típusú járművel, amikor észak felé hajtott a 277-es főút déli sávjában, mintegy 48 kilométerre északra Del Riótól, egy texasi határ menti várostól.

A balesetben nyolc illegális bevándoroló vesztette életét, akik mindannyian Tovar autójában utaztak, csupán egyetlen ember élte túl, azonban ő is súlyosan megsebesült. A megyei seriff szerint az összes bevándorló engedély nélkül tartózkodott az országban, az elhunytak pedig 18 és 20 év közötti mexikói fiatalok voltak.

A szövetségi hatóságok közleménye szerint a Ford sofőrje és utasa (egy gyermek) jelenleg kórházban van, szerencsére mindkettőjük állapota stabil. A szerencsétlen baleset két héttel azután történt, hogy 13 illegális bevándorló vesztette életét egy még ennél is borzalmasabb balesetben, Kalifornia déli részén.

A texasi bírósági nyilvántartásba nem vették fel Tovar ügyvédjét, aki továbbra is őrizetben van, első bírósági jelenése pedig április 1-jére szól.

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.

Lezuhant a Gazprom egyik utasszállító repülője Moszkva közelében

Tesztrepülés közben lezuhant egy Szuhoj utasszállító repülőgép Moszkva közelében, a fedélzeten tartózkodó három fős személyzet sorsa egyelőre ismeretlen.