Újabb üzleteket nyithat meg világszerte az Apple

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. június 1. - 01:55

Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány következtében az online vásárlást részesítik előnyben a vevők, a cupertinóiak azt tervezik, tovább bővítik portfóliójukat.

Miközben a nagyvárosokban található üzletek jelentősen megszenvedték a covid-pandémia megfékezése miatt eszközölt lezárásokat, az emberek pedig csak óvatos ütemben térnek vissza, az Apple újabb boltok megnyitását tervezi.

Jelenleg összesen 511 Apple-üzlet üzemel a világon, közülük több mint 100 Európában található.

Az Apple értékesítési osztályának vezérigazgató-helyettese, Deirdre O’Brien a Bloomberg hírportál felkeresésére megerősítette, hogy előzetes terveik alapján szándékukban áll bővíteni üzlethálózatukon Németországban.

“Weboldalainkon rengeteg hasznos információt kaphatnak meg klienseink a termékekről, amiket a boltba érkezve megérinthetnek és kipróbálhatnak, ezért látjuk szükségesnek a további üzletek létrehozását” – magyarázta O’Brien.

Habár egyelőre még Németországon kívül konkrét államokról nem esett szó, minden bizonnyal Európa kerülhet a cupertinói techóriás célkeresztjébe, hiszen a tengerentúlon már rengeteg hivatalos Apple Store várja a vásárlókat.

Korábban már megtudhattuk, hogy a laptopokban és személyi számítógépekben eszközölendő saját lapkakészletre való átállás miatt fejlesztési irodákat és tervezési központokat egyaránt létesíteni fognak, az egyik legnagyobb ilyen intézményt Münchenben tervezik megépíteni az elkövetkező három évben.