Több mint 100 millió dollár bevételre tett szert az Apple a Fortnite révén

Epic
not image

Kulcsár Péter

2021. május 22. - 01:46

A legfrissebb információk alapján a cupertinói techóriás a 30 százalékos részesedési kvótának köszönhetően 100 milliárd dollárnál is többet tehetett zsebre a népszerű battle royal játék App Store-os változatának megjelenése után.

A jelenleg is zajló Apple-Epic jogi vita legutóbbi tárgyalása során kiderült, hogy az App Store videójátékokkal foglalkozó üzleti részlegének vezetője, Michael Schmid nagyjából 100 millió dollárra saccolta azt az összeget, ami a cupertinóiak markát ütötte – írta a Bloomberg hírportál.

A szakértők a Sensor Tower múlt évi kalkulációi alapján arra a következtetésre jutottak, hogy kizárólag az App Store-ban közel 1,2 milliárd dollárt költöttek el a Fortnite-játékosok, amivel Schmid becsléseivel szemben jóval több profitot (354 millió dollár) termeltek.

A Fortnite 2018-ban került fel az App Store-ba, a game eltávolítása előtt az egyik legnépszerűbb iOS-es videójátéknak számított, amivel napi szinten több millióan játszottak.

Schmid elmondása szerint az Apple körülbelül egymillió dollárt költött a Fortnite marketingkampányára abban az utolsó 11 hónapban, amíg a game még elérhető volt az App Store felületén.

Csütörtökön az Apple szoftverfejlesztői osztályának fejese, Craig Federighi tesz majd tanúvallomást, míg a cupertinói vállalat vezérigazgatója, Tim Cook pénteken fog részt venni egy 100 percig tartó kihallgatáson.