Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,01 Ft
Euró
392,88 Ft
Font
457,06 Ft
Bitcoin
66,998 $

Több utat is elzártak tüntetők a Capitolium előtt, 13 embert őrizetbe vettek

A rendőrség közlése szerint a tüntetők „illegálisan mozogtak” a Capitolium területén.

Fotó: EPA/WILL OLIVER
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság bírái kedden hallgatják meg a vitákat arról, hogy az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal jogszerűen enyhítette-e a korlátozásokat, hogy könnyebben lehessen hozzájutni a terhesség megszakítására szolgáló gyógyszerhez, az abortusztablettához.

A bírósági meghallgatás közben több tüntető jelent meg a Capitolium előtt, akik az abortusztabletta korlátozásának legfelsőbb bírósági vizsgálata ellen demonstráltak. A Capitoliumi Rendőrség szerint a 13 tüntető a Capitolium területén mozgott, „illegálisan elzárták az utakat és egy sétányt is”. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

A rendőrség szóvivője megosztotta, a rendőrtisztek figyelmeztették a csoportot, hogy hagyjanak fel tevékenységükkel, ellenkező esetben letartóztatják őket. A tüntetők azonban megtagadták a rendőrökkel való együttműködést, így a rendőrök letartóztatták őket.

Kedd délelőtt több különböző tüntetőcsoport is megjelent a Capitolium előtt. Az abortuszjogokért tüntetők kisebb csoportjai ülősztrájkokat tartottak a járdákon és az úttesten, az ABC News szerint az azonban egyelőre nem világos, hogy a napközben a helyszínen megjelent tüntetők egy konkrét csoporthoz tartoztak-e.

Így nullázta le az Arsenal a Chelsea-t a londoni derbin (videó)

A vártnál is simábban hozta az Arsenal a Chelsea elleni londoni derbin, szinte momentuma nem volt a vendégeknek.

Erősödéssel indult a forint napja szerda reggel

Újabb erősödéssel nyitott a forint egy napot, ezúttal szerda reggel, ami a jobb hírek közé sorolható.

Kikapott a Juventus a Lazio-tól, mégis ott vannak a döntőben (videó)

Meglehetősen izgalmasan alakult a Lazio-Juventus mérkőzése a Coppa Italia visszavágóján, ami a Juventus vereségével ért véget, mégis ott lehetnek a döntőben.