Dollár
388,39 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
476,62 Ft
Bitcoin
16,942 $

Megkezdték az első USB-C porttal ellátott iPhone 12 Pro Max árusítását

eBay/DEEP
not image

Kulcsár Péter

2022. február 27. - 01:26

A szlovákiai DEEP vállalat sikeresen átalakított egy Apple iPhone 12 Pro Max készüléket, melynek révén hibátlanul működik USB-C csatlakozóval.

A világ legelső USB-C porttal felszerelt iPhone-ja csillagászati összegekért kelt el, ezért nem véletlen, hogy mások is láttak potenciált az átalakításban. Így tettek a szlovákiai DEEP cégnél is, akik még egy videót is közzétettek arról, pontosan milyen folyamatok árán tudták elvégezni a nem mindennapi konvertálást.

Soron kívül Orbán Viktor: nem kell tartani ellátási problémáktól, a problémát az ár jelenti

A telefon felfeszítése és a Lightning csatlakozó eltávolítása után méréseket végeztek, hogy pontosan kiszámolják, mennyi hely szükséges az USB-C porthoz, ezt követően egy hajlékony kábelt terveztek, ami egy másik készülékből kiszedett, eredeti MFi chipet tartalmazott.

Ezt ráforrasztották az iPhone aljára, és egy új, 3D printerrel nyomtatott házat helyeztek a mobilra, amire az USB-C csatlakozó tökéletesen illeszkedik. Ahhoz, hogy az MFi chip is passzoljon, a hangszórómodult kicsit le kellett reszelni, ám a gondos összeszerelés után végül egy makulátlanul és biztonságosan működő iPhone-t kaptak.

A különleges 12 Pro Max mától kezdődően elérhető az eBay online piactéren, így aki szeretné, megvásárolhatja a világ második USB-C tápellátású iPhone-ját, ám igyekezni kell, hiszen március 6-án lejár az aukció.

Egyelőre nem mutatkozik túlságosan nagy érdeklődés az okostelefon iránt, jelenleg 1 350 dolláron áll a licit, ám az előző évi tapasztalatokból kiindulva még jócskán változhat a helyzet.