Dollár
434,48 Ft
Euró
424,37 Ft
Font
487,45 Ft
Bitcoin
19,261 $

Áldozatai is vannak a nagy amerikai vonatbalesetnek (videók)

Fotó: Unsplash/Johannes Krupinski
not image

Hujber Dávid

2022. június 28. - 06:41

Időközben megerősítették, hogy többen életüket vesztették a nagy vonatbalesetben Missouri államban, és sokakat kórházba szállítottak.

Korábban már beszámoltunk a súlyos vonatbalesetről, de akkor még nem lehetett tudni, vannak-e áldozatai az incidensnek. Missouriban történt a baleset, ahol az Amtrak vonata kisiklott, miután összeütközött egy dömperrel.

A CNN azt írja, hogy legalább 50 sérültről tudni, és három áldozata már biztosan van a balesetnek, akiknek nem tudták megmenteni az életüket. A rendőrségi tájékoztatás szerint a három áldozat közül ketten a vonaton tartózkodtak, míg a harmadik személy a dömperben ült, aminek nekicsapódott a vonat.

A hatóságok megerősítették, a tragikus eset nem egy ellenőrzött kereszteződésben történt, tehát figyelmeztető lámpák és sorompók sem voltak a helyszínen, csupán egy kavicsos út kereszteztea vasúti síneket.

Összesen nyolc kocsi és két mozdony csúszott le a vágányról a balesetben, amit az Amtrak erősített meg. A cég korábban azt mondta, összesen 243 utas és a 12 fős személyzet tartózkodott a vonaton a baleset idején.

A vonat Chicago felé tartott, de már nem érhetett oda az állomásra. Kansas Citytől mintegy 100 mérföldre északkeletre történt a halálos baleset. A szemtanúk leírása szerint minden nagyon gyorsan történt, a kocsik pedig szinte azonnal kisiklottak, majd az oldalukra dőltek.

A vonaton két cserkészcsapat is utazott akik szintén segítettek a sérülteknek. A 14 és 17 év közötti cserkészek közül senki sem sérült meg, akikre nyolc felnőtt felügyelt, épp az új-mexikói Philmont cserkészfarmról tartottak volna haza.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.