Dollár
397,19 Ft
Euró
419,12 Ft
Font
489,06 Ft
Bitcoin
17,169 $

Dömperrel ütközött, több száz utassal a fedélzetén borult oldalára egy vonat az Egyesült Államokban (videóval)

TÉMÁK:
#USA #Vonat
Fotó: Illusztráció | Twenty20
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A Los Angelesből Chicagóba tartó Amtrak-vonatot hétfőn érte a súlyos baleset.

A vasúttársaság közleményében jelezte, hogy a Missouri állambeli Mendonban hétfőn délután bekövetkezett baleset egy vasúti átjáróban történt, ahol a vonat egy munkagéppel ütközött, melynek következményeként kisiklott.

Soron kívül Sajtóértesülések szerint húsvétig maradhat az árstop

Az első jelentések halálos áldozatokról nem számoltak be, de egész biztosan maradtak még utasok a felborult szerelvényben, melyen összesen 243-an utaztak. Számos sérültről érkezett bejelentés, őket a közeli kórházakba szállították.

A KAKE News Twitter-oldalára feltöltött videóban egy utas kamerázta a drámai pillanatokat, a felvételen jól látszik, hogy minden kocsi az oldalára borult az ütközés után, az emberek pedig a vagonok oldalán ülve várják a segítséget.

Arról eddig nem érkeztek információk, hogy az ütközés pontosan miként következett be, mint ahogy arról sem, hogy a dömper vezetője túlélte-e a balesetet. A mostani eset egyébként a vasúttársaság második kisiklása volt két napon belül.

Legutóbb Kaliforniában ütközött össze egy autóval egy Amtrak-vonat, a szerencsétlenségben három ember lelte halálát – írta meg a New York Post.