Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,754 $

Mióta itt jártál:

Elképesztő mennyiségű segélyt küld az USA Venezuelának

Fotó: Tanárok és közalkalmazottak tüntetnek magasabb béreket és a bérpótlékok maradéktalan kifizetését követelve Caracasban 2023. január 31-én. MTI/EPA/EFE/Miguel Gutiérrez
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

Az USA úgy döntött, jelentős mennyiségű segélyt küld Venezuela részére.

Az Egyesült Államok több mint 170 millió dollár (mintegy 64 milliárd forint) új segélyt nyújt a venezuelai humanitárius válság következményeinek enyhítésére – jelentette be az amerikai külügyminisztérium pénteken.

Soron kívül Akár lakáshitel törlesztésre is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

A sajtóközlemény szerint a keret 140 millió dollár humanitárius segítségből és 31 millió dollár fejlesztési támogatásból áll. Az összeget a legkiszolgáltatottabbak megsegítésére szánja az Egyesült Államok Venezuelában, valamint a környező országokban, ahol a gazdasági válságtól sújtott országból elmenekültek ellátásra találtak.

A közlemény egyben köszönetet mond azoknak a kormányoknak, amelyek szolidaritást mutattak, és menedéket biztosítanak a nehéz helyzetbe került venezuelai embereknek. A segítségnyújtás a migránsok helyzetéről szóló 2022. júniusában aláírt Los Angelesi Nyilatkozat alapján történik azon országok erőfeszítéseinek elismeréseként, amelyek nagy létszámú migránsnak adnak menedéket – áll a közleményben, amely kiemeli, hogy Venezuela térségében 17 ország fogadott be venezuelaiakat.

Az amerikai külügyminisztérium adatai szerint az Egyesült Államok 2017 óta 2,8 milliárd dollárral segítette a venezuelai humanitárius válság kezelését.

(MTI)