Clouds
21 Budapest
Dollár
358,39 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
444,23 Ft
Bitcoin
23,276 $

Mióta itt jártál:

Az USA-ban új stratégiát vezetnek be a koronavírus elleni oltási kampányban

Fotó: Unsplash/Mufid Majnun
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az amerikai egészségügyi szabályozó hatóság (FDA) hétfőn közzétette az ország legújabb koronavírus-oltási stratégiáját.

A Reuters jelentése szerint az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) hétfőn arra tett javaslatot, hogy a koronavírus esetében is az éves influenza elleni oltási kampányhoz hasonlóan a vírus elleni legfrissebb, frissített oltást alkalmazzák.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Az éves szintű oltási kampány stratégiájának módosítása az FDA közlése szerint jelentősen leegyszerűsítené a folyamatokat: az Egyesült Államokban jelenleg úgy működik a rendszer, hogy az embereknek első körben fel kell venniük a két adag koronavírus elleni oltóanyagot pár hét különbséggel, majd egy emlékeztető oltást is fel kell venniük pár hónappal később.

Az FDA a javaslatot egy tájékoztató dokumentum formájában is elérhetővé tette, és a tervek szerint a külső tanácsadókból álló testület csütörtökön fog szavazni az új stratégia bevezetéséről.

A szabályozó hatóság arra kérte a testületet, hogy egyes személyek esetében fontolják meg az egyadagos koronavírus elleni vakcinák alkalmazását is, továbbá arra is javaslatot tettek, hogy a gyermekek, az idősek és az immunhiányos felnőttek esetében évente két adag oltóanyagot biztosítanak.