Clouds
21 Budapest
Dollár
353,11 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
434,78 Ft
Bitcoin
27,406 $

Az USA rendezi a 2024-es, 16 csapatosra emelt létszámú Copa Americát

TÉMÁK:
#Dél-Amerika #USA
Rio de Janeiro, 2021. július 11. Az argentin játékosok ünnepelnek a trófeával, miután 1-0-ra gyõztek Brazília ellen a Copa America dél-amerikai labdarúgó-bajnokság döntõjében a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban 2021. július 10-én. MTI/EPA-EFE/Sebastiao Moreira
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Megállapodott a kontinens két szövetsége, a CONCACAF és a CONMEBOL.

Az Egyesült Államokban rendezik meg a 2024-es Copa Americát – erősítette meg pénteken az észak-amerikai szövetség. A tornán 16 csapat vesz részt, ebből 10-et ad Dél-Amerika, 6-ot pedig Észak-Amerika, valamint Közép-Amerika.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

Az Egyesült Államok több olyan helyszínnel is tervez, melyek a két évvel későbbi világbajnokságon is főszerephez jutnak, ezzel is optimalizálva a tornák költségeit – írja az ESPN.

A Copa Américán az összes dél-amerikai válogatott részt vesz, de a hagyományokhoz hűen vendégországokat is meghívnak majd. Az Egyesült Államok korábban négyszer vett részt a tornán, legutóbb 2016-ban, amikor az elődöntőig jutott, akkor szintén az USA-ban rendezték a Copát. A legutóbbi kiírást 2021-ben Argentína nyerte.

Bejelentettek többek közt egy négyes döntőt is, melyen dél-amerikai és észak-amerikai klubcsapatok vesznek részt. A női válogatottak tornáját, a Gold Cup-ot szintén az Egyesült Államokban tartják majd, ezekre a legjobb négy dél-amerikai válogatott is meghívást kap majd.

Victor Montagliani, a CONCACAF elnöke úgy véli, hogy a szövetségek közötti partnerség támogatja a férfi és a női labdarúgás folyamatos fejlődését a térségben. A most kidolgozott programtervezet pedig több lehetőséget biztosít a válogatottak és a klubcsapatok számára is.