Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
364,20 Ft
Euró
394,87 Ft
Font
467,76 Ft
Bitcoin
69,532 $

Kiadták az USA-nak az egyik legkegyetlenebb mexikói bérgyilkost

Nestor Isidro Perez Salas, akit sokan „El Niniként” ismernek, az Egyesült Államokban töltheti élete hátralévő részét, és nem éppen idilli körülmények között.

...svg content...Fotó: Unsplash/Obed Hernández
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Szombaton adták ki az Egyesült Államokban a hírhedt mexikói bérgyilkost, akit azzal vádolnak, hogy a Sinaloa-kartell egyik frakciójának biztonsági szolgálatát vezette Mexikóban – számolt be a részletekről az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma, nem sokkal azután, hogy megtörtént a kiadatás.

Az amerikai kábítószer-ellenes ügynökök az egyik legkegyetlenebb mexikói drogbűnözőjének tartották Perez Salast, akit még novemberben fogtak el a Sinaloa-kartell szívében, Culiacanban. A mexikói nemzeti gárda csapott le rá, majd Mexikóvárosba szállították, ahol a kormány őrizetbe vette, és egészen idáig fogvatartotta. Soron kívül Havas Henrik az ATV-botrányról: az adatgyűjtésről tájékoztatni kellett volna Magyar Pétert

A nyilatkozat szerint bizonyítékuk van rá, hogy El Nini a kartell egyik vezető bérgyilkosa, aki többek között riválisokkal és tanúkkal végzett. Emellett kínzásokban és emberrablásokban működött közre, miközben fontos szerepet játszott a szervezet irányításában. Közvetlen a vezér Ivan Archivaldo Guzmannak dolgozott, de azt pontosan nem tudni, hány ember halála szárad a lelkén.

A Reuters azt írja, többek között drogkereskedelemmel, gépfegyverek birtoklásával és tanúk meggyilkolásával vádolják. Ez pedig azt eredményezheti, hogy már soha nem kerülhet szabadlábra, az ítélet akár bőven 100 év felett is lehet, ami nem ritka az ilyen súlyos bűncselekmények elkövetésekor.