Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,76 Ft
Euró
393,83 Ft
Font
460,29 Ft
Bitcoin
62,554 $

Az USA Mexikóval közösen üzenne hadat a drogkartelleknek

Az Egyesült Államok továbbra is nyitott arra, hogy Mexikóval, a mexikói kormánnyal közösen állítsa meg a drogkartelleket.

Fotó: Unsplash/Obed Hernández
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mexikóban is jelentős a drogkartellek jelenléte, akik számos bűncselekményt hajtanak végre, közük emberrablásokkal. Hatalmas vagyonra tesznek szert a drogokból, amiből nem kevés áramlik be az Egyesült Államokba. Egy ideje az USA és Mexikó partnerek a drogkartellek elleni harcokban, és az amerikai vezetőség reméli, ez a folytatásban sem lesz másképp.

Ugyanakkor Manuel López Obrador mexikói elnök pár nappal ezelőtt kijelentette, Mexikó nem fog az USA utasítására harcolni a kartellek ellen. Elmondása szerint nem fognak bármely kormány rendőreként eljárni, és a CBS televíziónak adott interjújában azt is vitatta, hogy az USA-ba csempészett fentanil legnagyobb részét Mexikóban állítanák elő. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Az elnök állítása szerint kínai alapanyagból készítik ezt az USA-ban és Kanadában, hozzátéve, Mexikóban elmarad a kábítószer-fogyasztás az Egyesült Államokban tapasztalhatótól, melynek okát abban látja, hogy míg az államokban a család intézménye háttérbe került, addig Mexikónak ezen a területen nincsenek hiányosságai, nem küzdenek a család szétesésének problémájával.

Liner/MTI

Csak a jövő évtől jön az ingyenes készpénzfelvétel a postákon

Megjelent a Magyar Közlönyben az a törvény, amelyik a postákon is lehetővé teszi az ingyenes készpénzfelvételt havi 150 ezer forintig, ám mint kiderült, erre csak 2025-től nyílik lehetőség.