Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Az USA májusban megszünteti a koronavírus miatt hozott veszélyhelyzetet

Fotó: Koronavírus elleni oltást kap az ápolószemélyzet egyik tagja a Redwoods idősek otthonában a kaliforniai Mill Valley településen 2020. december 17-én. Az Egyesült Államokban négy napja kezdték meg a német BionTech és az amerikai Pfizer gyógyszervegyészeti társaság által közösen kifejlesztett koronavírus elleni vakcinájával a tömeges oltási kampányt. MTI/EPA/David Odisho
Észak-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Joe Biden, az USA elnöke úgy döntött, hogy május 11-én megszünteti a COVID-19-hez köthető veszélyhelyzetet.

Az Egyesült Államokban is nagyon súlyos károkat okozott a világjárvány, miközben sokan életüket vesztették a fertőzésben. Nem egy államban súlyos volt a helyzet, majd az átfertőződéssel és a vakcinák beadásával kezelhetőbbé vált a vírus.

Soron kívül Ötöslottó: megvannak a legújabb nyerőszámok

Ugyan egyre több mutáció jelent meg, azok fokozatosan gyengültek, ami ugyancsak segített a helyzet kezelésben. Joe Biden amerikai elnök a kormányával közösen úgy döntött, hogy közel három év után megszünteti a vírus miatt hozott veszélyhelyzet.

A COVID-19 miatti nemzeti veszélyhelyzetet és a közegészségügyi veszélyhelyzetet még a volt elnök, Donald Trump vezette be. Biden többször is meghosszabbította az intézkedéseket, amiknek a következő hónapokban kellene lejárniuk – írja a CNA.

Most kihirdették, hogy ugyan május 11-ig meghosszabbítják az intézkedéseket, azt követően megszüntetik a veszélyhelyzetet. Ezzel együtt Biden megvétózza azt a törvényjavaslatot az amerikai kongresszusban, mely megszüntetné a vakcinára vonatkozó kötelezettségeket egyes szövetségi programokon dolgozó egészségügyi szolgáltatók számára.