Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
365,01 Ft
Euró
394,75 Ft
Font
467,10 Ft
Bitcoin
68,242 $

Az ukrán külügy szerint Magyarország miatt gyengült meg az Európai Unió

Az ukrán külügyminisztérium Szijjártó Péter pénteki kijelentésére reagált. 

...svg content...Fotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Nyitott Balkán kezdeményezés tagországainak csúcstalálkozóján Belgrádban 2022. szeptember 2-án. MTI/EPA/Andrej Cukic
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az ukrán külügyminisztérium úgy véli, hogy Budapest az, ami folyamatos ellenállásával megbontja az EU egységét. Az ukránok eközben viszont a saját életükkel fizetnek, hogy Európa többi részén ne legyen háború. 

„El kell mondanunk az igazságot, hogy a belső egység megbontására tett kísérletek az Európai Unió gyengüléséhez vezetnek. Senkinek sem szabad elfelejtenie: az ukránok az életükkel fizetnek azért, hogy Európa többi részén az emberek ne lássák a háború borzalmait” – idézi az Interfax Oleg Nikolenkót.  Soron kívül Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A szóvivő hozzátette, hogy miközben a magyar kormány azt hangsúlyozza, hogy a háborún kívül akar maradni, de eközben állandóan azt sugallja, hogy mennyire aggódik a 150 ezer kárpátaljai magyarért. 

„A történelem mindent a helyére tesz. Tankönyvek fogják beleírni írják majd azoknak a nevét, akik a jó és a rossz oldalán álltak”– mondta Oleg Nikolenko. 

Az Interfax azt írja, hogy Szijjártó korábban úgy fogalmazott, hogy „az ukrajnai háború Európa és az Európai Unió katasztrofális meggyengüléséhez vezetett”, ez volt az, ami nem tetszett az ukránoknak. 

El kell mondanunk az igazságot, hogy az Európai Unió vezetői nem tudták megakadályozni, hogy az európai emberek fizessenek egy olyan háborúért, amelyért egyáltalán nem felelősek” – közölték. 

Medgyessy szerint Magyar Pétertől már nem lesz elég az, amit eddig csinált Orbán Viktor ellen

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök szerint Magyar Péternek a Fidesz személyében egy nagyon nehéz és erős párttal kell szembenéznie a 2026-os választáson, ami egészen más kihívás, mint a baloldal.

Fotókon Szoboszlaiék nyilvános edzése az Európa-bajnokságról

Napok választják el a magyar válogatottat, hogy pályára lépjenek az Európa-bajnokságon, ami izgalmasnak ígérkezik.

Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A Tisza Párt vezetője még mindig csak tanulja, milyen politikusnak lenni, és Medgyessy Péternek megvan a véleménye arról, amit az ATV-ben látott Magyar Pétertől.