Clouds
21 Budapest
Dollár
352,70 Ft
Euró
387,92 Ft
Font
435,24 Ft
Bitcoin
23,785 $

Ukrajna megtámadta a megszállt Melitopolt, „közvetlen útvonalért” a Krímhez

Fotó: Felrobbant jármű ég a ZaTV épülete mellett a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja régióban fekvő Melitopolban 2022. október 25-én. A detonációban öten megsérültek. MTI/EPA
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az ukrán elnöki tanácsadó szerint a jelentős ipari és közlekedési központ kulcsfontosságú a déli országrész védelmét illetően.

A jelentések szerint Ukrajna támadást indított az ország délkeleti részén lévő, Oroszország által megszállt Melitopollal szemben, hogy ezáltal alakítson ki „közvetlen útvonalat”, amely a Krím felé vezet.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Ivan Fedorov, a város száműzetésben élő ukrán polgármestere ennek kapcsán arról nyilatkozott, hogy jelentős csapást mértek az oroszok által ellenőrzött területre, s ezt követően több megszálló is életét vesztette.

A BBC szerint a Moszkva-barát hatóságok arról számoltak be, miszerint a rakétatámadásban két ember meghalt, további 10 pedig megsebesült szombat este, az orosz erők által kinevezett tisztviselő pedig számos képet osztott meg, amelyeken a hatalmas tüzek voltak láthatók.

Ezt követően Olekszij Arestovics ukrán elnöki tanácsadó elmagyarázta, hogy Melitopol, az Oroszország által március óta megszállt jelentős ipari és közlekedési központ kulcsfontosságú a déli országrész védelmét illetően – írta a Sky News.

„Minden logisztika ezen keresztül történik: összeköti az orosz erőket a Herszon régió keleti részén, egészen a Mariupol melletti orosz határig. Ha Melitopol elesik, a teljes védelmi vonal összeomlik Herszonig, s így az ukrán erők közvetlen útvonalat alakíthatnak ki a Krím felé”

– mondta.