Clouds
21 Budapest
Dollár
360,06 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,44 Ft
Bitcoin
23,139 $

Ukrajna legendás színházát szinte teljesen lerombolták az orosz megszállók

Fotó: Az orosz hadsereg által szervezett sajtótúra során készített kép az orosz támadásban megsemmisült mariupoli Dráma Színház maradványairól 2022. április 12-én. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Mariupol örökre elköszönhet a színházától, ami az ukrajnai háború egyik szimbólumává vált, és sokan vesztették életüket odabent.

Sokáig Mariupolban volt a legsúlyosabb a helyzet az ukrajnai háború ideje alatt. Heteken át ropogtak a fegyverek, miközben bombatámadás érte a helyi színházat, amit az orosz erők kategorikusan tagadtak.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Az első jelentések is arról szóltak, hogy rengetegen veszthették életüket odabent, akik a bombázások miatt igyekeztek menedéket találni. A Sky News arról számolt be, hogy a helyiek szerint az orosz megszállók szinte teljesen lerombolták az épületet, a Dráma Színházat.

Mariupol polgármesterének egyik tanácsadója, aki jelenleg nem tartózkodik a városban, a Telegramon keresztül azt írta, a megszállók lerombolták a színház felét. „Egyszerűen porig rombolták, két nap múlva pedig már fizikai emléke sem lesz.”

Oroszország közölte, új épületet fog emelni a régi helyén, de egyelőre nem világos, hogy milyen épületről van szó. A Sky hozzátette, korábban paravánokat emeltek az épület köré, hogy azt elrejtsék a nyilvánosság elől.