Clouds
21 Budapest
Dollár
354,36 Ft
Euró
386,01 Ft
Font
432,72 Ft
Bitcoin
23,620 $

Ujhelyi István az uniós források megállapodásáról: „Győztünk. Orbánék meghajoltak”

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszél az Aleksandar Vucic szerb elnökkel (k) és Karl Nehammer osztrák kancellárral tartott sajtótájékoztatón a plenáris tárgyalásuk után a második magyar-osztrák-szerb háromoldalú csúcstalálkozón Belgrádban 2022. november 16-án. A sajtótájékoztató előtt egyetértési megállapodást írtak alá az együttműködés erősítéséről az illegális migráció elleni küzdelemben. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Ujhelyi István az Európai Parlament képviselője úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktorék meghajoltak az uniós források elérése érdekében.

Mint ismeretes, hosszú ideje megy az egyezkedés az EU és Magyarország között az uniós források kapcsán. A magyar kormány minden meghatározott pontot teljesített, mialatt újabb és újabb kitételek kerültek elő Brüsszel részéről.

Soron kívül Elindult a bértárgyalás az Audi Hungariánál, ezt követeli a szakszervezet

Az EU-s források emiatt tovább és tovább csúsznak, de ennek hamarosan vége. Rövidesen elkezdhetik folyósítani az forrásokat, amikre nagy szükség van, már csak a pedagógusok jelenetős béremelése miatt is.

Időközben megszületett a megállapodás a közös hitelfelvételről Ukrajnát illetően, ami az elmúlt időszak egyik legfontosabb lépése volt. Magyarország ezzel jobb helyzetbe került, és az uniós források elérhetővé válhatnak.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök az elsők között reagált az eseményekre, akárcsak Ujhelyi István, aki szintén kritikusan szokott beszélni az Orbán Viktor vezette kormányról. A legutóbb megállapodást győzelemnek nevezte, hozzátéve, szerinte Orbánék meghajoltak.

„‼️Győztünk!‼️ Orbánék meghajoltak. Megkaphatjuk az uniós forrásokat, ha a kormány helyreállítja a jogállamiságot! (ujhelyi)” – írta a rövid posztjában a képviselő, aki pár órával korábban szintén Orbán kapcsán posztolt. „Tényleg lassú a bürokrácia Brüsszelben. Orbán még 2006-ban kérte a magyar támogatások megvonását, és csak most döntenek róla.”