Két újdonság érkezik az Xbox Series X és Series S konzolokra

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 30. - 21:44

Megérkezett az oly régóta várt újítás, melynek révén mozifilmekbe illő képi és hangélményekben lehet részünk.

Az Xbox Series X és Series S tavaly novemberi rajtja óta több ízben is belengette a Microsoft, hogy elkészült a hangzást feljavító technológia a játékgépekhez, az implementálását azonban folyamatos csúszások jellemezték.

A Dolby Visiont és Dolby Atmost végül sikerült beépíteni a rendszerbe, és már ezen a héten érkezik a next-gen konzolokra, ami azt jelenti, hogy a technológiát támogató televíziókon ezentúl felturbózott játékélményben lehet részünk – írta a Game Rant magazin.

A Dolby Vision révén a HDR támogatottsággal rendelkező tévéken megjelenő videojátékok képe sokkal élesebbé és élethűbbé válik, míg a Dolby Atmosnak köszönhetően olyan hangélménnyel kápráztathat el minket az Xbox, mint amit eddig csak a mozikban élhettünk át.

Jelenleg 100 játék supportálja a két újítást, melyek nagy része megtalálható az Xbox Game Pass előfizetői szolgáltatás csomagjában, miközben a jövőben megjelenő címek szinte maradéktalanul kielégítik majd az Atmos és a Vision követelményeit.

A két újdonság automatikusan hozzáadódik az operációs rendszerhez a soron következő frissítéskor, így semmi más teendők nincs, mint kivárni az upgrade-et, és azt telepíteni a masinánkra.