Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,58 Ft
Euró
392,56 Ft
Font
458,32 Ft
Bitcoin
63,272 $

Újabb vírusos fertőzés bukkant fel Kínában

A távol-keleti országban egyes szarvasmarhatelepeken tört ki a járvány, amely miatt több farmot be kellett zárniuk a hatóságoknak.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A távol-keleti országban egyes szarvasmarhatelepeken tört ki a járvány, amely miatt több farmot be kellett zárniuk a hatóságoknak.

Kína keleti részén lévő Csöcsiang tartományban az úgynevezett bőrcsomósodáskor nyomaira bukkantak – számolt be róla szerdán a mezőgazdasági minisztérium. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

A kabinet hivatalos weboldalán megjelent közleményből kiderült, hogy júniusban összesen 5 esetet azonosítottak a déli Kuangtung és Fucsien, valamint a keleti Csianghszi és Anhuj provinciákban.

https://liner.hu/lamakbol-szarmazo-antitest-koktellal-semlegesitheto-a-koronavirus/

„A helyiek eddig hatékonyan kezelték az epidémiát. Megölték mindkét beteg tehenet, tetemüket eltemették, a farmot pedig alaposan fertőtlenítették.”

olvasható a minisztérium portálján.

A kórokozóról egyelőre még nem derült ki, hogy emberre is veszélyes lenne. Az egyébként alacsony halálozási rátával rendelkező fertőzést szúnyogok és legyek terjesztik, a betegség következtében csomók alakulnak ki a bőr felületén olyan tünetettel társulva, mint az alacsony tejhozam.

Kínán kívül a tajvani Kinmen-szigetről szintén jelentettek hasonló fertőzött teheneket még június első felében.