Újabb rekordokat döntött a PS5, már 7,8 milliót adtak el a konzolból

Sony
not image

Kulcsár Péter

2021.április.29 - 02:16

Hiába képtelenek kielégíteni a vásárlók igényeit a készlethiány miatt, a Sony szinte szárnyal a konzolpiacon.

A The Verge magazin értesülései szerint március 31-ig összesen 7,8 millió PS5 konzolt értékesített a japán videójáték-ipari óriás, ami rekordmagas értékeknek számít.

Mindeközben a PS Plus előfizetőinek a száma is 47,6 millióra emelkedett, ami 14,7 százalékos növekedéssel egyenlő az előző évhez képest. A beszámolóból kiderült, hogy 2020 végéig 4,5 millió darab PS5-öt szállítottak le, a fennmaradó 3,3 millió példányt az idei év első három hónapjában értékesítették.

Habár rendkívül nehéz manapság beszerezni a következő generációs játékkonzolokat, azért néha csurran-cseppen a vevőknek, bár legtöbb esetben kizárólag üzérek kezéből lehet hozzájutni a sokak által hőn áhított masinákhoz némi felárért cserébe.

Nemcsak a next-gen játékgépek, hanem még az előző generációs konzolok eladásai is jól teljesítenek, PlayStation 4-ből egymillió darab fogyott, ezáltal már 115,9 millió júzer vehette kezébe világszerte a DualShock 4 kontrollert.

A rivális Microsoftnál szintén javuló tendenciákat mértek, arról viszont szokás szerint nem tettek közzé statisztikákat, hogy pontosan hány Series X és Series S konzolt tudtak leszállítani, mindössze becslések alapján lehet gyanítani, hogy nagyjából 4,1 millió készülék találhatott gazdára.