Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,678 $

Újabb mérföldkőhöz érkeztek a GTA 5-eladások

Az újabb mérföldkő pedig abszolút megszilárdítja a cím előkelő első helyét a lifetime eladások tekintetében.

Fotó: Rockstar
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő

Úgy tűnik, a GTA 5 soha nem áll le, ha eladásokról van szó: a több mint 10 éve debütált cím még mindig töretlen népszerűségnek örvend a rajongók körében, sőt, egyre többen szerzik be a játékot. A Take-Two legfrissebb eredménybeszámolójából ugyanis kiderült, hogy csak az elmúlt 3 hónapban újabb 5 millió példány kelt el minden idők legkelendőbb játékából.

Ez pedig azt jelenti, hogy a GTA 5 újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen a 2013-as megjelenés óta így már 195 millió példányt adtak el belőle. Az alábbi, az X-felhasználó @DeekeTweak által közzétett grafikonon is jól látszik, mennyivel növekedtek az eladások éves szinten a 2013-as debütálása óta: Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

A vállalat eredménybeszámolójából mindemellett az is kiderült, hogy a Red Dead Redemption 2 2018-as megjelenése óta több mint 61 millió példány kelt el belőle, ami azért is különösen figyelemre méltó, mert a cím nem kapott olyan szintű támogatást a megjelenés után, mint a GTA Online.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Rockstar elég régóta a GTA 6-on dolgozik, melyhez végre valahára kiadták a trailer is. Noha konkrét megjelenési dátumot nem kaptunk, a Rockstar közlése szerint valamikor 2025-ben fog megjelenni PS5-re és Xbox Series X|S-re. A történetről pedig semmit nem tudni azon kívül, hogy egy Lucia nevű nőt és egy meg nem nevezett férfi kalandjait követi majd Vice Cityben.