Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,80 Ft
Euró
393,55 Ft
Font
467,47 Ft
Bitcoin
64,339 $

Újabb államban oldották fel a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozásokat

Folytatódik az Egyesült Államokban az enyhítések sorozata, ezúttal Colorado kormányzója döntött úgy, hogy feloldják a lezárásokat.

...svg content...Tbiliszi, 2020. június 15. Védőmaszkot viselő utasok egy vonaton, Tbilisziben 2020. június 15-én. Georgiában a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások enyhítéseként újraindulhatott a belföldi tömegközlekedés, kinyithattak a pénzváltók és néhány szálloda is. MTI/EPA/Zurab Kurcikidze
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Coloradói Környezetvédelmi és Közegészségügyi Hivatal pénteken bejelentette, hogy hétfőn javaslatot tesznek a feloldásra, majd szerdától kezdődően beiktathatják az új rendeleteket.

A „Dial 3.0” névre keresztelt program keretein belül a 70 évnél idősebb coloradóiak 80 százalékát átoltották, így a kórházi ellátásra szoruló páciensek mintegy 38 százalékát már lefedték. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

Az új szabályozások értelmében az államban található megyéket koronavírus-fertőzöttségi szint szerint osztályozzák, és vörösből zöld, illetve kék zónába csoportosíthatják át, így például kinyithatnak az éttermek és a bárok is.

Mindezeken felül a gyülekezéshez köthető szabályokon is enyhíteni fognak, így a rendezvényeken többen jelenhetnek meg egyszerre – olvasható a Colorado Sun riportjában.

Ha minden jól alakul, a gyülekezési limitet is eltávolíthatják, bár az amerikai Járványügyi és Járványmegelőzési Központ (CDC) ellene van bárminemű lazításnak, kiemelve a koronavírus-mutációk terjedésének kockázatát.

Coloradóban az előzetes becslések szerint április közepén nyithatnak ki a nyilvános oltóközpontok, ahol a veszélyeztetett korosztályon kívül bárki részesülhet ingyenesen a covid elleni védőoltásban.

Vitézy Dávid várja Karácsony Gergely válaszát a hatalmas pénzjutalmakról

Vitézy Dávid elárulta, mennyit keres a a MÁV Start és a Volánbusz közös gazdasági vezetője, aki szintén szép summát kapott.