Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,557 $

Már legalább 40 halálos áldozata van az ugandai diákmészárlásnak

Megdöbbentő információk láttak napvilágot az ugandai iskolát ért támadásról, melynek eddig legkevesebb 40 áldozata van.

...svg content...Fotó: Unsplash/Robin Kutesa
Afrika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Korábban beszámoltunk az ugandai iskolát ért támadásról, amit minden bizonnyal az Iszlám Állam emberei követhették el. Az első adatok szerint sokan haltak meg, de most kiderült, hogy sokkal több a halálos áldozat.

Legkevesebb 40 ember, többségük diák vesztette életét a kegyetlen támadásban. Egyes diákokat pedig elraboltak, de pontos adatokat nem közöltek arról, hányan lehetnek fogságban, és az sem biztos, hogy még életben vannak. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

A hírek szerint az ugandai fegyveres terroristák 41 emberrel, köztük 38 diákkal végeztek. A Kongói Demokratikus Köztársasággal közös határ közelében fekvő Mpondwe város polgármestere erősítette meg, hogy egyelőre 41 holttestet találtak.

Hajtóvadászat indult a terroristák ellen

Egy őrt és a helyi közösség két tagját is lelőttek az iskolán kívül. Az áldozatok egy részét nem lesz könnyű azonosítania tűz miatt, miközben a kegyetlen támadók ellen hajtóvadászatot indítottak, akik azonnal távoztak a helyszínről.

A hadsereg közleményben erősítette meg, az erői üldözőbe vette az ellenséget, hogy kiszabadítsák az elraboltakat. A többség gyáva támadásnak nevezte a gyilkosságokat, hiszen diákok ellen követték el azokat, akiknek alapesetben a lehető legnagyobb biztonságban kellene lenniük.

Egy 1998-as támadássorozatban 80 diákot mészároltak le az egyik ugandai városban, nem messze a legutóbbi támadás helyszínétől. Rendszeresen az ehhez hasonló támadások, márciusban 19 emberrel végeztek a szélsőségesek, akik az Iszlám Állammal állnak kapcsolatban.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.