Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,557 $

25 embert mészároltak le az Iszlám Állam emberei egy ugandai iskola elleni támadásban

Az Iszlám Államhoz köthető a kegyetlen támadás, amit egy ugandai iskolával szemben követtek el, mely nagy felháborodást váltott ki.

...svg content...Fotó: Unsplash/Ninno JackJr
Afrika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az Iszlám Állam rendszeresen hajt végre terrorcselekményeket, többek között Afrika területén. Nemrég 25 emberrel végeztek egy iskola elleni terrortámadásban Uganda nyugati részén, a Kongói Demokratikus Köztársasággal közös határ közelében.

Az ugandai rendőrség szombati közleménye szerint a Szövetséges Demokratikus Erők (ADF) nevű, Kelet-Kongóban működő ugandai csoport tagjai, akik hűséget fogadtak az Iszlám Államnak, pénteken késő este hajtották végre a terrorcselekményüket. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

A középiskola elleni támadás részeként felgyújtottak egy kollégiumot és élelmiszereket vittek magukkal. Eddig 25 holttestet hoztak ki az iskolából és szállították el azokat a Bwera kórházba. Összesen nyolc sérültről tudni, akik továbbra is kritikus állapotban vannak a kórházban.

A rendőrség egyelőre nem számolt be arról, hogy a halottak közül hányan voltak tanulók. A katonák jelenleg is üldözik a támadókat, akik a Kongói Demokratikus Köztársaságban lévő Virunga Nemzeti Park felé menekültek a terrorcselekményt követően – írja a Reuters.

Április hónapban az ADF megtámadott egy falut a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén, ami legkevesebb 20 ember életébe került. Uganda az erőszakos cselekmények miatt csapatokat küldött Kongóba, hogy segítsék az ADF elleni harcokat.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.