Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,961 $

Nem úgy sült el a Twitter felvásárlása, ahogyan azt Elon Musk gondolta

A friss pénzügyi adatok szerint jelentős mínuszt termel a vállalat, amellyel Elon Musknak továbbra is nagy tervei vannak.

...svg content...Fotó: Unsplash/Alexander Shatov
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Elon Musk nagyszabású tervei, miszerint az X-et egy „mindent tudó alkalmazássá” alakítja át, komoly pénzügyi nehézségekbe ütköztek, ugyanis az X által készített és az állami szabályozó hatóságoknak benyújtott új dokumentumok nem túl tetszetős anyagi helyzetet szemléltetnek.

A dokumentumok szerint az X bevétele közel 40 százalékkal csökkent 2023 első hat hónapjában az előző év azonos időszakához képest, mindössze 1,48 milliárd dollárt hozva a konyhára, ami önmagában még nem is lenne olyan rossz, ha a vállalat nem hozózz volna össze 456 millió dolláros veszteséget 2023 első negyedévében. Soron kívül Elképesztő motoros tömeg jelent meg a felrúgott kisfiú lakhelyén Jászberényben

A bevételcsökkenés nagy része az X hirdetési problémáinak tudható be. Musk felvásárlása előtt ugyanis a hirdetések még a vállalat bevételének 90 százalékát tették ki, Musk irányítása alatt azonban a hirdetők elmenekültek a platformról a változások és a tulajdonosát övező különböző viták miatt, így a hirdetési bevételek jelentős mértékben csökkentek.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A milliárdos vállalkozó számos ötletet megvalósított a hirdetési bevételkiesés pótlására, például bevezette a Premium előfizetést, valamint egy előfizetéses szolgáltatást a tartalomkészítők számára, azonban egyik szolgáltatás sem tudta betömni a hirdetők elvándorlása által hagyott rést.

Távlati tervek

Az X jelenleg egy PayPal-szerű fizetési szolgáltatás, az X Payments bevezetésén dolgozik, amely lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy fizessenek egymásnak, termékeket és szolgáltatásokat vásároljanak, valamint pénzt tároljanak X-fiókjukon keresztül.

A dokumentumok szerint azonban az X Payments szolgáltatást elsősorban a közösségi média platformon való fokozott jelenlét és elkötelezettség növelésére kívánják felhasználni, így a legtöbb szolgáltatásért nem terveznek díjat felszámítani, vagyis első körben ez a fejlesztés sem megmentőként fog szolgálni.