Dollár
432,11 Ft
Euró
423,19 Ft
Font
482,06 Ft
Bitcoin
20,035 $

Bizonytalanságot hozott a Twitter számára Elon Musk felvásárlása

EPA/CHRISTIAN MARQUARDT/POOL
not image

Kulcsár Péter

2022. április 27. - 13:29

Egyelőre nem tudják, milyen jövővel kecsegtethet az ügylet lebonyolítása a cég dolgozói számára.

Még a Twitter vezérigazgatója, Parag Agrawal sem tudta megjósolni, mit jelenthet a cég számára a Tesla-vezér felvásárlási dömpingje, amely során elképesztő áron, 44 milliárd amerikai dollárért megkaparintotta a közösségi médiaplatformot.

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

Vajon Musk feloldja Donald Trump tiltását? Lesznek-e elbocsátások? MI lesz az alkalmazottak részvényjuttatásával? Egyelőre úgy tűnik, hogy az említett kérdésekre adott válaszok mind egy szálig a levegőben lógnak.

Agrawal a The Verge szerint állítólag azt mondta a dolgozóknak, jelenleg nem terveznek elbocsátásokat, egyúttal elismerte, ő is rendkívül bizonytalan a jövőt illetően, ezért inkább megvárja, milyen lépésekre szánja el magát Elon Musk.

Mindeközben Bret Taylor, a Twitter elnöke megerősítette, hogy az igazgatótanács feloszlik, amint lezárul, illetve realizálódik a tranzakció – az egész folyamat megközelítőleg hat hónapig tarthat.

Az üzlet bejelentésekor Musk számos változást vázolt fel, amelyeket minél hamarabb szeretne végrehajtani: sürgeti többek között a platform spambotoktól való megszabadítását, felgyorsítaná a valós személyek hitelesítését, illetve átszabná a felhasználói feltételeket is a szabad véleménynyilvánítás kiterjesztése apropóján.

Jack Dorsey, a Twitter alapítója és egykori vezérigazgatója elmondta, Elon Musk az egyetlen megoldás a platform számára, egyúttal kiemelte, a dollármilliárdos techguruban képes tökéletesen megbízni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.