Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,31 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,13 Ft
Bitcoin
62,252 $

A tűzszünet vége előtt újraindultak a harcok Izrael és a Hamász között a háborúban

A Gázai övezet északi és keleti részéről heves harcokról jelentettek, máris folytatódnak az összecsapások Izrael és a Hamász között.

Fotó: EPA/ATEF SAFADI
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Az elmúlt napok nyugalomban teltek a Gázai övezetben, miután Izrael és a Hamász a katari közvetítőkön keresztül tűzszünetet kötött. Ez azonban csak ideiglenes tűzszünet, melynek ideje alatt túszokat adtak át a terroristák.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter is minden követ megmozgat azért, hogy minden magyar túsz biztonságba kerüljön. Izrael és a Hamász ugyan az utolsó pillanatokban rövid időre meghosszabbította a tűzszünetet, már folytatják is a harcokat. Soron kívül Tavaszias időben rendezik a téli Balaton-átúszást

A Gázai övezet északi és keleti részéről heves lövöldözésről és ágyútűzről jelentettek. Az izraeli hadsereg közlemény formájában erősítette meg, hogy újraindultak a harcok a Hamász elleni akciójuk részekén t.

Az Al Jazeera azt írja, a péntek reggel 7 órakor lejárt tűzszünet előtti órában már rakétákról és lövésekről érkeztek jelentések. Izrael szerint a Hamász megsértette a tűzszünetet, mégpedig azzal, hogy a területekre lőttek.

Erre válaszolt az izraeli hadsereg, akik folytatják a harcukat a terroristák ellen. Továbbra is a Hamász teljes felszámolása a cél, és ígéretet tett arra a kormány, hogy a földdel teszik egyenlővé a szervezetet.