Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,06 Ft
Euró
389,45 Ft
Font
455,19 Ft
Bitcoin
53,579 $

Szijjártó Péter folyamatosan dolgozik a két magyar túsz kiszabadításán

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter egy pillanatra sem feledkezik meg a magyar túszokról, akik a Hamász fogságában vannak.

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Ugyan tűzszünetet hirdettek Izrael és a Hamász között, láthattuk, mi történt Jeruzsálemben. Két terrorista ártatlan civilekkel végzett, és továbbra is súlyos a helyzet a Közel-Keleten, nem lehet tudni, mikor ér véget a háború.

Szijjártó Péter külügyminiszter is azon dolgozik, hogy a a magyar túszok közül mindenki biztonságban legyen. Emiatt arra kérte izraeli kollégáját, hogy segítsen Magyarországnak elérni, hogy a két magyar állampolgársággal rendelkező túsz minél előbb kiszabadulhasson. Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

„Szkopjéban vagyunk az EBESZ külügyminiszteri tanácsülésen, ahol volt alkalmam személyesen is egyeztetni Eli Cohen barátommal, Izrael külügyminiszterével.” – jelentkezett a Facebook oldalán keresztül Szijjártó Péter.

„Továbbra is aggodalomra ad okot a biztonsági helyzet a Közel-Keleten: nem lehet tudni, hogy meddig tart a fegyverszünet, és azt sem, hogy még hány túsz fog tudni kiszabadulni a fogságából.” – folytatta a külügyminiszter.

„A konfliktus kitörése óta eddig mindig számíthattunk Izraelre. Gyorsan és sikeresen tudtuk evakuálni az országban tartózkodó magyarokat és a Gázai övezetből is az elsők között tudtuk kihozni állampolgárainkat, valamint három magyar túsz is kiszabadulhatott a Hamász és Izrael közötti megállapodást követően.”

„Most arra kértem, Izrael külügyminiszterét, hogy segítsenek nekünk elérni, hogy a két, magyar állampolgársággal rendelkező férfi túsz is minél előbb kiszabadulhasson a fogságából.” – zárta le sorait.