Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,93 Ft
Bitcoin
16,621 $

Turistaroham várható pünkösdkor Magyarországon

MTI/Balázs Attila
not image

Kulcsár Péter

2021. május 16. - 16:54

Az országos újranyitásnak köszönhetően az ünnepen rekordok dőlhetnek meg, hiszen egyre többen látogathatnak el pünkösd hétvégéjén a különböző turisztikai látványosságokhoz.

Az ATV Híradó riportjából kiderült, a szigetvári fürdőben már az utolsó simításokat végzik a szakemberek, ugyanis ezen a hétvégén már szerettek volna kinyitni, ám az időjárás közbeszólt, így a jövő hétre készülnek.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

Pécsen az állatmenhelyekre is érkeznek a vendégek, aminek legjobban az ott ápolt kiskedvencek örülnek.

“Ebben a karanténos időben nem tudtunk kutyakiképzéssel foglalkozni, nem tudtunk a terápiás kutyákkal foglalkozni, nem jöhettek a látogatók, nem volt szakkörünk. Ezt nagyon megsínylették az állatok, hiszen az állatok szocializációja szempontjából elengedhetetlen” – mondta Farkas Tamás Misina, az Állatvédő Egyesület elnöke.

Zalaegerszeg mellett is újranyitotta kapuit egy magán állatkert, ahol november óta nem járt egyetlen látogató sem. Az állatkert titkára, Kovács Zoltán szerint a máskor tömött parkolókban most rengeteg volt az üres hely:

“Van olyan autó, amelyik akkor fordul vissza, amikor meglátja a táblát, hogy a védettségi kártya felmutatása kötelező.”

Hollókőn már most pünkösdkor óriási rohamra készülnek, egyúttal figyelmeztettek mindenkit, szigorúan fogják venni az óvintézkedések betartatását, és csakis védettségi igazolvánnyal rendelkezőket engednek majd be a kiállítások és múzeumok területére.

“Hollókő továbbra is készül és várja a vendégeket, bár nagyobb rendezvényeket továbbra sem tudunk tartani. De aki ide ellátogat, az egy földi paradicsomba fog érkezni, a világörökség része, ahol ez a kis falu várja a vendégeket, csend, nyugalom” – közölte Polgár Péter, a város Szent László vitézeinek vezetője.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.