Clouds
21 Budapest
Dollár
359,70 Ft
Euró
388,26 Ft
Font
433,54 Ft
Bitcoin
23,487 $

Így néz ki a húsvét lezárásokkal koronavírus-járvány idején Magyarországon

Hajdúdorog, 2021. április 4. Görögkatolikus pap megszenteli a húsvéti ételeket a hajdúdorogi görögkatolikus székesegyház előtt lévő közúton 2021. április 4-én. A koronavírus-járvány miatt idén a hívek a kocsijaikban hagyták a megszentelésre szánt ételeket és a pap ott szentelte meg azokat. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Üresek a korábbi években megtelt szállodák és turistacélpontok, a szervezők sorra mondják le a húsvéti ünnepekhez kapcsolódó rendezvényeket.

Igaz, hogy a húsvéti programok megrendezését felfüggesztették Hollókőn, és elmaradt a szokásos locsolkodás is, nagypénteken mégis sokan ellátogattak a kis faluba.

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

Az ATV riportja szerint polgárőrök és rendőrök közösen ügyelik a rendet, illetve biztosítják a turisták védelmét azzal, hogy megfékezik a nagyobb csoportok kialakulását, és ellenőrzik, hogy mindenkin legyen maszk.

“Azt gondoljuk, hogy nagyon sokan eljönnek. Mai nap is már ötszáz autót parkoltattunk le. Segítünk az embereknek az eligazításban. Felhívjuk a figyelmet az egészségügyi szabályok betartására, és ezt rendőrséggel közösen négy napon át vállalta helyi polgárőr egyesület és a szécsényi rendőrkapitányság emberei” – mondta Szabó Endre, a Hollókői Polgárőr Egyesület elnöke.

Az ATV stábja mindössze a tulajdonossal találkozott az egyik zalakarosi szállodában, mivel a hotelben egyetlen vendég sem tartózkodott.

2020 novembere óta a szálloda szinte teljesen zárva tart, az üzleti vendégek száma olyan alacsony volt ebben a közel félévben, hogy nem is volt érdemes kinyitniuk a komplexumot, mivel nem érte meg.

Kőszegi Anikó üzemeltetési igazgató elmondta, elkészültek a felújításokkal, és bár egy-egy egyéjszakás vendég érkezett a zárva tartás ideje alatt is, mégsem volt kifizetődő számukra az újranyitás.