Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Tuchel is megszólalt a Bayern München újabb pontvesztése után

Vasárnap már tíz pontra növelheti előnyét a Bayer Leverkusen.

MTI/EPA/RONALD WITTEK
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Ismét értékes pontokat bukott Thomas Tuchel csapata a bajnokságban, miután 2-2-t játszott a Sallai Rolanddal felálló Freiburg ellen. A Bayern München hiába fordította meg a mérkőzést, végül a hazaiak örülhettek, hiszen a 87. percben Höler lévén sikerült az egyenlítés.

Ezzel a bajorok akár tízpontos hátrányba is kerülhetnek, ha a listavezető Leverkusen vasárnap legyőzi a 17. helyen szerénykedő Köln csapatát. Mindez azt is jelenti, hogy a gyógyszergyáriak még közelebb kerülhetnek első bajnoki címükhöz, míg a Bayern 2013 után először csúszhat le az elsőségről. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Tuchel meglepetésének adott hangot csapata teljesítménye kapcsán, és különösen a védekezésben mutatott hibákat kritizálta – írta meg a Bild. Elmondta, hogy a meccs előtt gyakorolták a védelem felállását, és megszerveztek minden lényeges mozzanatot, ám úgy tűnik, mindez nem vezetett eredményre.

„Nem hiszem, hogy az akaraterőn múlott, mégis az első fél órában lehajtott fejjel játszottunk, és ezért cserébe megbűnhődtünk. Időnként fegyelmezetlenek voltunk, és jogosan kerültünk hátrányba. Aztán játszottunk egy jó második félidőt, ám a jutalom végül elmaradt” – célzott Tuchel a Freiburg késői egyenlítésére.

A bajor együttes problémái már a tavalyi szezonban körvonalazódni kezdtek, a Bajnokok Ligája kudarc és a kupadöntő elvesztése mellett azonban az utolsó pillanatokban még megkaparintották a bajnoki salátástálat. Azóta azonban hiába történt edzőváltás, és hiába küldték el a klublegenda Oliver Kahnt is az igazgatói posztról, nem oldódtak meg a gondok. Most új sportigazgatóval próbálkozik a Bayern, Max Eberl kinevezését követően pedig lassan a következő edzőt is meg kell találniuk, Tuchel ugyanis nyáron biztosan távozik a csapat éléről.