Dollár
397,39 Ft
Euró
418,93 Ft
Font
488,09 Ft
Bitcoin
17,172 $

Tucatnyi ember is eltűnhetett, miután Oroszországban lavina zúdult egy sítúra-útvonalra

Külföld
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A karacsájevszki járási hivatal mentőszolgálatainak előzetes tájékoztatása szerint legalább négy ember megsérült a balesetben.

A karacsájevszki járási hivatal mentőszolgálatainak előzetes tájékoztatása szerint legalább négy ember megsérült a balesetben.

Soron kívül Sajtóértesülések szerint húsvétig maradhat az árstop

Lavina zúdult egy sítúra-útvonalra a Kaukázusban fekvő Dombaj mellett. Az orosz vészhelyzetek minisztériumának értesülései szerint 4-12 ember lehet a hó alatt, értesült a TASS. Magyar idő szerint 11:30-kor érkezett az első hívás a balesetről.

„Az előzetes információk alapján 4-12 ember lehetett az ösvényen a baleset bekövetkeztekor, a mentés folyik, jelenleg a leomlott hótömeg átvizsgálása zajlik.”

A minisztérium hozzátette, hogy két épületet is maga alá temethetett a lavina, egy sífelszerelés-kölcsönzőt és egy kávézót, emellett jelezték, hogy négy sérültet már kimentettek a 300 méteres szakaszt érintő övezetből.

A TASS a mentőalakulatok közötti forrásokra hivatkozva azt sem zárja ki, hogy emberi tevékenység okozta a katasztrófát, amely után a mentésben jelenleg 50 ember segít, de még további egységek is tartanak a helyszínre.

Jelenleg a Karacsáj- és Cserkeszföldi köztársaság honvédelmi és katasztrófavédelmi alakulatai, mentősök és önkéntesek vannak a helyszínen. A területen pont tegnap adtak ki figyelmeztetést a 2000 m feletti területeken lavinára.