Dollár
428,93 Ft
Euró
420,87 Ft
Font
476,73 Ft
Bitcoin
19,366 $

Leleményes trükköt talált ki egy TikTok-felhasználó, hogy elkerülje a sorban állást a Heathrown

Fotó: MTI/EPA/Neil Hall
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. július 29. - 22:45

John Holland-Kaye, a reptér főnökre szerint egy TikTok-videó miatt egyre többen próbálnak gyorsított eljárásban átjutni a reptéren.

A légitársaság utasai úgy ugranak át a Heathrow-nál kialakult sorokon, hogy úgy tesznek, mintha kerekesszékre lenne szükségük, miután a TikTok-on egy ezt a trükköt bemutató videót láttak – mondta a repülőtér főnöke.

Soron kívül Sáfrány Emese forró dekoltázsától mindenről megfeledkezel

„A kerekesszékes támogatást igénylő utasok esetében nagyobb a kereslet, mint a járvány előtt. Miért történik ez? Ez részben azért van, mert az emberek a kerekesszékesek támogatását használják ki, hogy megpróbáljanak gyorsabban átjutni a repülőtéren. Ez abszolút nem helyes” – idézi a The Guardian.  

Hozzátette: „ha felmész a TikTok-ra, látni fogod, hogy ez az egyik utazási hack, amit az emberek ajánlanak. Kérem, ne tegyék ezt”.  

@wolfjenko Amazing what taking one sock off can achieve 😂✈️ #holiday #wheelchair #vip #foryoupage #foryou #prank #funny #fypシ ♬ original sound – WolfJenko

Júniusban egy TikTok-felhasználó feltöltött egy videót arról, hogy úgy tett, mintha megsérült volna a bokája, ezért kerekesszéket kapott, miközben Ibizáról Bristolba repült. A videó azt mutatta, ahogy a felhasználó leveszi a cipőjét, majd elmondta, hogy megjátszotta, hogy megsérült a lába, hogy gyorsabban átjusson a biztonsági ellenőrzésen és felszállhasson a gépre. 

Holland-Kaye elmondta, hogy az érkező utasok körülbelül fele, aki segítséget kért, csak akkor tette ezt meg, amikor már a gépen volt. Arra kérte azokat, akiknek „valóban szükségük van a szolgáltatásra”, hogy „kó előre értesítsék a Heathrow-t, hogy biztosak lehessünk abban, hogy elegendő ember áll rendelkezésre az igényeik kielégítésére”.

Holland-Kaye szerint a késéseket részben az okozta, hogy az utasok „a szokásosnál több poggyászt vittek magukkal”, és az emberek nem „ellenőrizték le az összes sminkjüket”, mielőtt átmentek a biztonsági ellenőrzésen.