Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,791 $

Tóth Andi is megszólalt a bőnyi késelés ügyében

Szerinte nem elszörnyülködni kell a történteken, hanem tenni valamit annak érdekében, hogy ne fordulhasson elő többé hasonló eset.

...svg content...Fotó: Instagram/Tóth Andi
Bűnügy
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, hétfő délelőtt egy hatodikos kislány egy késsel megszúrta egyik osztálytársát a Győrhöz közeli Bőnyben lévő iskolában. A gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopterrel szállították a győri kórházba, de szerencsére már túl van az életveszélyen. Majd arról érkezett hír, hogy a késelő korábban halállistát írt, melyen több név is szerepelt. A megtámadott gyermek édesanyja elmondta, hogy nem haragszik a szurkáló osztálytársra.

Számára ugyanis csak az a fontos, hogy a lánya életben maradjon, ugyanakkor hozzátette, nem tudja, mi visz valakit arra, hogy kést vigyen az iskolába és halállistát írjon. „Hogy nevelték ezt a gyereket a szülei?” – fogalmazott. Az ügyben kedd délelőtt Tóth Andi is megszólalt, aki korábban már több alkalommal beszélt az iskolai bántalmazás veszélyeiről a nyilvánosság előtt. Az Instagram-történetében a bőnyi eset rövid ismertetése után azt mondta: Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

„Átugrunk egy elég jelentős információn. Az elkövető kislány írt egy listát azokról, akiket le szeretne szúrni, és átugorjuk, hogy ezt a kislányt a többiek csúfolták, bántották, bullyingolták. Ami persze nem jogosít fel arra, hogy valaki ilyet tegyen, abszolút nem erről van szó. Viszont ha egy kicsivel több figyelmet fordítanának az emberek ezekre az ’apróságokra’, hogy bullying, akkor talán elkerülhetnénk az ilyen végeket” – magyarázta az énekesnő a videóban, amit a 24.hu szúrt ki.

Ezt követően újfent hangsúlyozta, szerinte nem irányul elég figyelem arra, honnan indult ez a történet. „Nemcsak gondolt egyet a kislány, hogy de jó buli lenne ezt holnap megcsinálni, hanem bántották” – tette hozzá. Emellett úgy véli, a társadalom, a szülők nem veszik elég komolyan a bullying-jelenséget, a gyerekeknek pedig szörnyű érzés ezzel „együtt élni, és úgy felkelni, hogy félnek attól, mit mondanak a suliban már megint róluk”.

Szerinte „nemcsak elszörnyülködni kell azon, hogy ez történt, hanem tenni kéne valamit ez ügyben, mert a kislány nyilván nincs egyedül ezzel”. Mint fogalmazott, sok gyerek küzd azzal a problémával, hogy indokolatlanul bántják. „Mert azt mondjuk, hogy a gyerekek ilyenek – na, ezen kéne változtatni, és akkor talán elkerüljük azt, hogy ez legyen a vége a dolgoknak” – emelte ki Tóth Andi, megjegyezve, hogy a gyerekek nem maguktól bántják egymást, ezt a viselkedést a felnőttektől tanulják el.

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.